Vekstprogrammer for lokale bedrifter med høye ambisjoner

Bidratt til vekst siden 2016

Vi har etablert og driftet vekstprogrammer siden siden 2016 med formål om å øke veksttakten hos ambisiøse lokale bedrifter i hele Norge. I programmene tar vi inn virksomheter med mål om betydelig vekst – regionalt, nasjonalt eller internasjonalt.
12-måneders vekstprogram hvor et tverrfaglig team
gir tett oppfølging og lederstøtte
Tilbud om en «utvidet ledergruppe» i programperioden med
erfarne selskapsbyggere fra Agera
Drives i et samarbeid mellom utvalgte sparebanker
som bidrar med finansiering

Hvordan fungererer programmene?

Mange tror kapital er det som skal ta selskapene gjennom til den andre siden. Vår filosofi er at kompetanse kommer først. Uten riktige hoder rundt bordet, tar du for mange dårlige beslutninger. Og med dårlige beslutninger, får du heller ikke tilgang på smart kapital.

De selskapene som deltar i ett av våre vekstprogram, sier ja til et intensivt løp med forretningsutvikling og invitere en gruppe svært erfarne forretningshåndverkere rundt lederbordet.

I denne fasen av selskapets utvikling har man ikke alltid råd til å ansette en CFO, en markedsdirektør eller en salgssjef. Som del av våre program får man tilgang flinke folk som blir med å lede bedriften sammen gjennom hele programperioden. Du er fortsatt sjef. Men vi legger all vår erfaring og hele vårt nettverk på bordet for at du skal lykkes. Da får du også lettere tilgang til de riktige pengene fra de riktige investorene.

Siden oppstarten har vi hjulpet over 40 vekstbedrifter til et taktskifte i ett av våre program. De aller fleste har fortsatt den offensive vekstkurven i etterkant av programmet

Fase 1

Lovende bedrifter tas opp i et lokalt tolv måneders vekst-program, finansiert av en sparebank med sterk regional forankring

Fase 2

Utvalgte bedrifter får være med i et 9-12 måneders vekstprogram med fokus på å sette riktig retning, ta riktige beslutninger og sikre verdiskapende gjennomføring

Fase 3

Utvalgte bedrifter kan få ny egenkapital fra et spesialisert fond for regionale vekstbedrifter, samt tilbud om et løpende oppfølgingsprogram

Våre vekstprogrammer

I samarbeid med Sparebank 1 Ringerike og Hadeland

Vekstprogrammet er et strategisk samarbeid mellom SpareBank 1 Ringerike Hadeland, Sparebank 1 Økonomihuset og konsulentselskapet Agera. Programmet er nøye utformet for å akselerere vekst hos lokale bedrifter med ambisiøse visjoner.

SpareBank 1 Ringerike Hadelands engasjement i vekstprogrammet understreker en dyp forpliktelse til bærekraftig næringsvekst og utvikling i regionen.
Vekstprogrammet er et strategisk samarbeid mellom SpareBank 1 Ringerike Hadeland, Sparebank 1 Økonomihuset og konsulentselskapet Agera. Programmet er nøye utformet for å akselerere vekst hos lokale bedrifter med ambisiøse visjoner.

SpareBank 1 Ringerike Hadelands engasjement i vekstprogrammet understreker en dyp forpliktelse til bærekraftig næringsvekst og utvikling i regionen.

ePlast

Bedrift som er spesialisert på halvfabrikata plast og CNC-maskinerte plastkomponenter til proffmarkedet. Selskapet ble etablert i 2017, og har sju ansatte og har kontorer i Gran.

Smartshift Robotics

Utvikler løsninger for raskt skifte av verktøy på industriroboter, som reduserer nedetid. Markedet er globalt, men spesielt stort er potensialet i Japan, USA og Tyskland. Selskapet har åtte ansatte, og ble etablert i 2018, med utspring i Buind AS. Selskapet har kontorer i Hønefoss.

SmartGIS

SaaS-selskap som tilbyr 3D-modellering og beregninger til nettselskap. Effektiviserer oppgradering og vedlikehold av strømnett. Potensialet for teknologien vurderes betydelig i Norge, med muligheter for internasjonalisering. Selskapet ble etablert i 2020, har seks ansatte og kontorer i Hønefoss.

Byggenergi

Totalteknisk leverandør som spesialiserer seg på optimalisering av eksisterende varme/kjøleanlegg. Selskapet ble etablert i 2021, har to ansatte og kontorer i Nittedal.

I samarbeid med Sparebank 1 Nordmøre

Vekstprogrammet er et strategisk samarbeid mellom SpareBank 1 Nordmøre, det lokale inkubatormiljøet Vindel og konsulentselskapet Agera og konsulentselskapet Agera. Programmet er nøye utformet for å akselerere vekst hos lokale bedrifter med ambisiøse visjoner.

SpareBank 1 Nordmøres engasjement i vekstprogrammet understreker en dyp forpliktelse til bærekraftig næringsvekst og utvikling i regionen.

Northwest Solutions

Mekanisk ingeniørbedrift som bygger industrielle løsninger til en svært bred kundebase.

eSEA Group

eSea er en gruppe av selskaper som leverer produkter og tjenester til maritim sektor.

Tingvoll Sider

En-kvinnes bedrift på Tingvoll som produserer og selger sider, alkoholfrie bobler, eplemost m.m via gårdsutsalg, Resturanter og hoteller.

Hustadvika Steinindustri

Forhandler av stein fra Larvikitt. Selger bygningsstein, støttemurer og gravsteiner.

KIT Manager

Håndterer en idrettsmedisinsk journal for noen av de største idrettsklubbene i Norge i dag, landslag og forbund på tvers av idretter.

I samarbeid med Sparebank 1 Sør-øst

Vekstprogrammet er et strategisk samarbeid mellom SpareBank 1 Sør-øst og konsulentselskapet Agera. Programmet er nøye utformet for å akselerere vekst hos lokale bedrifter med ambisiøse visjoner.

SpareBank 1 Sør-øst sitt engasjement i vekstprogrammet understreker en dyp forpliktelse til bærekraftig næringsvekst og utvikling i regionen.

LY Hytta

LY Hytta gir gjennom sin virksomhet flere muligheten til å kjøpe en moderne hytte med særpreg, til en fornuftig pris.

Vikersundbakken

Vikersundbakken er en skiflygningsbakke i Vikersund Hoppsenter som ligger i Modum kommune i Norge. Den er Nordens eneste skiflygingsbakke.

Krøderen Elektro

Krøderen Elektro er en ledende elektroentreprenør på Østlandet som leverer alt innen elektro til bolig, hytte eller prosjekt.

Siste fra Tankesmia